стрічка

Змінили замки в церкві та обрали старосту: як у Брониці більшість селян відстоює храм

21 Січня 2019, 11:02
Московський батюшка забрав речі, а парафіяни одразу обрали старосту церкви та членів першої двадцятки 1458
Московський батюшка забрав речі, а парафіяни одразу обрали старосту церкви та членів першої двадцятки

У церкві села Кримне Броницької сільської ради, більшість селян, які проголосували за перехід в ПЦУ, змінили замки.

Про це для Район Камінь-Каширський повідомив сільський голова Петро Кошелюк.

Петро Маркович зазначив, що громада сподівається, що на цьому всі суперечки довкола храму припиняться.

«Священик Сергій Голодюк забрав з храму усі необхідні йому речі, прихожани замінили замки, щоб більше нічого не виносилося, і вирішили, що варто запломбувати входи до церкви. Поліція це і зробила», – розповідає сільський голова.

Церковна громада одразу обрала старосту церкви та членів першої двадцятки. Ці люди поки що і займатимуться оформленням усіх потрібних документів для приєднання до ПЦУ.

Зазначимо, що напередодні та у день світлого свята Хрещення Господнього разом з парафіянами молився декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мицько. Увечері 18 січня він та віряни зайшли до храму і провели богослужіння. Щоправда прихильники МП спробували цьому завадити.

«Місцевий житель вдарив отця Володимира в груди, хтось поцупив кропило для води, заважали проводити службу перекрикуючи…» – розповідає Петро Кошелюк.

Зранку 19 січня священик Сергій Голодюк не пустив до церкви прихильників ПЦУ. І близько півтисячі вірян, які прийшли освячувати воду разом з дітками, простояли службу на вулиці. Молилися разом із отцем Володимиром Мицьком.

Цього разу обійшлося без стусанів, проте словесна перепалка таки була.

«Отець Сергій бачив, що до нього на освячення води прийшло лише близько двадцяти осіб, а більша частина селян, кілька сотень, все ж не бажають, щоб у них правив «московський батюшка» і щоб церква була «московською. Тож наступного дня батюшка забрав речі, і, як сподіваються люди, більше не перешкоджатиме богослужінню в храмі», – підсумував сільський голова.

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром