стрічка

Громада Свято-Троїцького собору Берестечка підтвердила намір приєднатися до ПЦУ

21 Січня 2019, 12:21
2197

У Берестечку відбулися збори громади біля стін місцевого Свято-Троїцького собору, де більшість присутніх засвідчили бажання приєднання до Православної Церкви України.

З власних джерел «Району.Горохів» стало відомо, що рішення про перехід громади на площі оголосила голова міськради Валентина Залевська. За результатами голосування 573 людини висловилися за перехід а 3 проти.

«Я не проти автокефалії Української Церкви. Але я чекаю, коли інші Помісні Православні церкви визнають ПЦУ. Хоч би п'ять. Але я ніколи не йшов і не йтиму проти волі громади. Якщо скажете мені віддати вам ключі – я віддам, якщо скажете залишитися – залишуся. Реєструйте що хочете, робіть докумети, які хочете, але я, якщо буду далі служити, то не буду ні до кого їхати по укази і нікого не буду поминати», – мовив на зборах настоятель собору, благочинний Берестечківської округи протоієрей Дмитрій Петрущак.

Вибір берестечківчан різко розкритикував прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський: 

«...Під Свято-Троїцьким собором УПЦ (...) проводили «збори». Що цікаво, - кілька днів тому прихильники ПЦУ (УПЦ КП) у Берестечку провели аналогічні «збори» у міському клубі, участь в яких взяв місцевий представник УПЦ КП. Останній (цікаво, яке він має відношення до релігійної громади УПЦ?) переконував мешканців міста зробити «правильний вибір». Попри всі рухи у бік ПЦУ/ЄПЦ/СЦУ (по факту - УПЦ КП), релігійна громада УПЦ міста Берестечка залишилась там, де і була, – прокоментував ситуацію у Берестечку на своїй сторінці у мережі Facebook прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) отець Олег Точинський.

На зборах під стінами собору був присутній також і настоятель місцевого храму ПЦУ, заступник декана Горохівського деканату отець Володимир Курчин.

«Ніхто священика не виганяє, ми просто запитуємо, чи готовий він приєднатися до Православної церкви України. Якщо так, то він залишається в сані, за ним зберігаються усі нагороди. Тому покайтеся і переходьте до ПЦУ», – зазначив отець Володимир.

Відео із зборів у Берестечку можна переглянути за посиланням

Читайте також: Томосова сотня: скільки парафій і як попрощалися з московським патріархатом

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024