стрічка

Як Луцьк відзначатиме День Соборності

21 Січня 2019, 10:37
День Соборності України 1955
День Соборності України

Цьогоріч Україна відзначає  столітній ювілей Акта Злуки 22 січня 1919 року.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, підписав розпорядження про відзначення Дня Соборності України, – повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

22 січня 2019 року у Луцьку відбудуться такі заходи:

12:00 – громадська акція «Ланцюг єднання» за маршрутом: Театральний майдан – вулиця Лесі Українки.

15:00 – історично-музична композиція «Нас не роз’єднати, як не спинити течії Дніпра» з нагоди 100-річчя проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка за участю представників органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості міста, покладання квітів від учасників урочистостей до пам’ятників борцям за волю і незалежність України, голові Української Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському, пам’ятних знаків генералу Алмазову та літунам УНР.

Під час проведення акції «Живий ланцюг» буде перекрито рух транспорту вулицями Градний Узвіз, Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської та Лесі Українки.

У бібліотечних установах міста будуть організовані тематичні виставки літератури, що висвітлюватимуть історичні події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою державність. У закладах освіти відбудуться  літературні читання, години, присвячені Дню Соборності України.

Читайте також: На День Соборності перекриють рух у центрі Луцька

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024