стрічка

Лучанин тягне до суду гурт «Антитіла» і вимагає мільйон

21 Січня 2019, 08:31
Гурт «Антитіла» 2262
Гурт «Антитіла»

Мешканець Луцька Сергій Лапковський подав до суду на гурт «Антитіла» та вимагає понад мільйон гривень.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці гурту в Facebook.

«Сергій Лапковський висунув претензію гурту «Антитіла», що нібито вони, під час створення своїх композицій, використали його патент на корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції». Автори пісень гурту Тарас Тополя, Сергій Вусик та Максим Сиволап отримали повістки до суду. Ціна позову: 1 018 692, 64 грн.», — вказано в дописі.

У гурті пояснюють, що абсурдність ситуації полягає в тому, що користуючись недосконалістю законодавчої бази, яка регулює роботу органів дозвільної системи нашої країни з питань отримання авторських прав та патентів, «група шахраїв спромоглася отримати патент на те, що існувало у музичному світі вже багато століть».

«Йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях. Це буде перша подібна судова справа у світі, що побудована на виданому державними органами патенті не на винахід, а фактично на теорію, яка не підкріплена доказами. Створити прецедент – саме це кінцева мета Лапковського С.О., і його подільників для подальшого збагачення на музикантах України. Проти шахраїв у відповідь Антитілами порушено кримінальну справу».

Лідер гурту Тарас Тополя каже, що «Антитілам» пропонували заплатити певну суму і позовна претензія була б відізвана.

«Але ми не пішли на це, бо для нас це принципові речі. Це щось схоже на те, що тобі забороняють використовувати певні слова у написанні текстів, або ж певні рухи у хореографічних постановках. Це якась дикість. В разі якщо ми не відстоїмо правди, може з‘явитися судовий прецедент, а об‘єктом нападок може стати кожен артист України. Бо всі музиканти так чи інакше використовують у написанні пісень певні тональності, які звучать у певному темпі», — прокоментував він.

Читайте також: Черги, рюкзаки та намети: як бандерштатівці відкрили фестиваль

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024