стрічка

У Шацьку на озері Чорне освятили воду

20 Січня 2019, 11:03
1104

Одним із головних свят новорічно-різдвяного циклу по праву вважають Хрещення Господнє, або як у народі його ще називають Водохреще.

18 січня у церквах району відправилися святкові служби та освятилася вода у храмах. А вже 19 січня таїнство хрещення води, за традицією, відбулося на озерах району, зокрема Люцимер та Велике Чорне.

Після літургії, яка відбулася в капличці Великомучениці Тетяни (територія Шацького лісового коледжу) о 12 годині дня парафіяни на чолі зі священиком Романом Скіраком, настоятелем парафії святого Архістратига Михаїла, вирушили до озера Велике Чорне на хрещення води.

Прочитавши короткий водосвятний молебень біля вирізаної на озері хрестоподібної лунки, отець Роман побажав шачанам жити у мирі та злагоді, шанувати свою державу та молитися за мир в Україні, наповнювати свої душі любов’ю до ближніх та Господа, занурив святий хрест у води озера, окропив свяченою водою парафіян та благословив охочих на святу купіль.

Читайте також: Хрещенські купання у «Nester-House»: з молитвою і святковим настроєм

Як і минулого року, відчайдухів скупатися у крижаній цілющій воді цього року теж виявилося чимало не лише серед чоловіків, а й жінок та навіть дітей.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024