стрічка

У Свято-Дмитрівському храмі в селі на Волині відбулася перша служба з участю священиків ПЦУ

19 Січня 2019, 20:26
2142 Джерело: facebook

У Свято-Дмитрівському храмі села Положево відбулося перше богослужіння за участю священиків Православної церкви України.

Нагадаємо, вчора, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до Православної церкви України.

Читайте також: Громада села Положево проголосувала за перехід  до Православної церкви України

Сьогодні, на свято Хрещення Господнього, в храмі відбулася служба та освячення води. Богослужіння очолили голова єпархіального відділу в справах благодійності та соціального служіння, голова правління благодійного фонду «Матері Божої неустанної помочі» протоієрей ПЦУ Микола Гінайло, благочинний Шацького деканату митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич та настоятель парафії святого Архістратига Михаїла смт Шацьк протоієрей Роман Скірак.

«Гарний храм, велична служба, люди задоволені і налаштовані позитивно. Я радий, що мої земляки поліщуки показують приклад усій Волині та Україні. Єднаймося в Помісній Православній церкві України і памятаймо: головне, щоб ми мали в голові не патріархів і президентів, а Бога» – поділився враженнями від служби отець Микола.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024