стрічка

В УПЦ МП повідомили, що відбувалося в храмі села Брониця

18 Січня 2019, 13:35
У селі Брониця прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ. 3545
У селі Брониця прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ.

Прихожани храму Різдва Іоанна Предтечі, що у селі Кримне Броницької сільської ради, які є прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ.

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, що спочатку жителі Броницької сільської ради зібралися у церкві, щоб провести парафіяльні збори, але щойно єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл розпочав правити молебень, прихильники ПЦУ вийшли.

Читайте також: «У Брониці люди проголосували на вулиці за перехід в ПЦУ, поки «емпешні» священики закрилися в церкві»


 

Вже наступного дня Волинська єпархія УПЦ МП повідомила про те, що відбувалося у храмі:

«17 січня, у храмі Різдва Іоанна Предтечі Української Православної Церкви села Брониця Камінь-Каширського району, відбулись парафіяльні збори місцевої релігійної громади. Захід проходив на противагу зібранню територіальної громади села, окремі члени якої висловили бажання асоціювати себе з іншою релігійною конфесією – УПЦ КП (ПЦУ). Збори членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі УПЦ очолив голова парафії – священик Сергій Голодюк. Перед проведенням заходу було звершено молебень, який очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владикою молились священики округи та православні віряни села Брониця.

Під час зборів у місцевому храмі більше сотні осіб – членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі Української Православної Церкви села Брониця висловили бажання зберегти свою конфесійну приналежність та відмовились від переходу в УПЦ КП (ПЦУ)».


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024