стрічка

Відомий лікар з Волині показав, як загартовується в ополонці і розказав про користь цього заняття

17 Січня 2019, 19:36
Ростислав Валіхновський 1576
Ростислав Валіхновський

Відомий хірург з Турійщини Ростислав Валіхновський опублікував фото, де він купається в ополонці.

Загартовувати імунітет таким чином лікар приїхав  у село Соловичі. Про це він написав на особистій сторінці у Facebook.

Такий екстремальний спосіб відпочинку Валіхновський рекомендує, але одразу перераховує плюси і недоліки зимового купання.

Користь полягає у  тому,  що холодна вода стимулює роботу кровоносної системи, а значить, покращує імунітет. За статистикою «моржі» в п'ять разів рідше хворіють, ніж люди, які не загартовуються. Холодна вода позитивно впливає на метаболізм, допомагає нормалізувати вагу, а її вплив омолоджує не тільки шкіру, але і весь організм.

Тут же йдеться і про мінуси такого заняття. Наприклад, різке переохолодження організму може стати причиною загострення хронічних захворювань. Не можна «лікуватися» моржуванням при наявності гострих запальних процесів в організмі. Наслідки такої «терапії» можуть бути сумними. Занадто часте моржування може призвести до серйозного гормонального збою і проблем з функціонуванням надниркових залоз.

«Тому до загартовування слід підходити відповідально, після детального обстеження стану здоров`я та консультації в довіреного лікаря. Всім бажаю міцного здоров`я і традиційно: БУТИ МОЛОДИМИ ТА ЗДОРОВИМИ ДО СТА РОКІВ», – підсумував Валіхновський.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024