стрічка

«Привезли тітушок з Луцька», – Майя Москвич розказала про церквоний конфлікт у рідному селі на Маневиччині

16 Січня 2019, 10:14
Майя Москвич 4636
Майя Москвич

Громада села Нічогівка, що на Маневиччині, також вирішила перейти до Православної Церкви України, процес вже розпочали.

Офіційні збори по переходу проведуть в неділю, 20 січня, – пише Майя Москвич на своїй сторінці у Facebook.

Як написала односельчанка Майї, яка займається збором підписів, на минулу службу отець Тарасій привіз 50 «людей-тітушок» з Луцька, щоб переконати прихожан залишитись в Українській Православній Церкві Московського Патріархату.

«В церкву, яку люди побудували за свої гроші. Переконували і приїжджі священики. Слава Богу люди хоч можливо і полякалися, але вже визначилися!» – прокоментувала Майя.

Також спортсменка впевнена, що треба підтримати односельчан.

«Треба їхати. Не тільки тому що перехід до ПЦУ це питання не віри, а державності і таке не можна пропускати. А ще й тому, що люди бояться що може бути повторення сценарію сусіднього села Красноволя. Хто зна скільки «людей з Луцька» приїде», – зазначила Майя Москвич. 

Переможниця «Ігор Нескорених» пише, що пишається людьми з сіл Красноволя та Нічогівка, що прийняли правильні рішення одними з перших на Волині. 

«Кожна громада зараз визначається – вона за незалежну Україну чи за російську Україну. Не лише декларативно, а й реально. З відповідальністю за своє рішення. І я неймовірно пишаюся, що люди з моїх рідних Красноволі і Нічогівки прийняли правильні рішення одними з перших на Волині! Боротьба триває! Все буде Україна!» – прокоментувала спортсменка.

Читайте також: Тиждень по Томосу: які настрої у волинського духовенства і чому.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024