стрічка

Офіційно: інформація про захоплення заручників у селі на Волині

16 Січня 2019, 08:55
Чи дійсно у селі Брониця релігійний конфлікт 4188
Чи дійсно у селі Брониця релігійний конфлікт

У селах Броницької сільської ради місцеві активісти зібрали підписи селян за приєднання церковної громади до Православної церкви України.

Про це для Район. Камінь-Каширський розповів Броницький сільський голова Петро Кошелюк

Кілька осіб у суботу та неділю, 12 і 13 січня, пройшлися населеними пунктами та опитали більшу частину парафіян.

«У нас вже давно назрівало це питання. І ось перед Старим Новим роком більше двох десятків людей взяли ініціативу в свої руки. Вони поспілкувалися з односельчанами і зібрали у них підписи. Більша частина, а це 750 осіб висловили своє бажання, щоб їх церква приєдналася до ПЦУ. Це  при тому, що загалом прихожан нашої церкви налічується трохи менше тисячі», – повідомив Петро Маркович.

Сьогодні у деяких ЗМІ з’явилася інформація про те що у селі Бронниця невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря та вимагали ці списки. Зокрема таке повідомлення з’явилося у ІА «Волинські новини».

Згодом з’явилося спростування цієї інформації. Зокрема Денис П'ятигорець на своїй сторінці у Facebook назвав повідомлення про захоплення голови громади фейком.



Сам сільський голова Петро Кошелюк у коментарі для Район.Камінь-Каширський заначив, що група людей на чолі із настоятелем храму села Кримне Броницької сільської ради дійсно прийшли сьогодні ввечері до сільської ради з проханням надати їм списки із підписами.

«Вони прийшли у сільраду десь о 16.45. Просили списки. Однак їх у нас не було. Втім прихожани та священик продовжували наполягати на своєму. Хтось викликав поліцію. Тож лише після того, як правоохоронці з'ясували, що відбувається, та домовилися про зустріч наспутного дня всі порозходилися», – розповів сільський голова

Отже, інформацію про захоплення та блокування прихильниками УПЦ МП посадовців і приміщення сільської ради спростувала і поліція у повідомленні на офіційному сайті Нацполіції.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024