стрічка

«Волиняни роблять великий внесок у розвиток економіки України», – Петро Порошенко у Ківерцях

15 Січня 2019, 18:34
Петро Порошенко 1162
Петро Порошенко

У місто Ківерці завітав Президент України Петро Порошенко.

Зустріч відбулася 15 січня у  залі районного будинку культури.

Президент багато говорив про Томос і розповідав, яким був шлях України до зростання у всіх сферах за останні роки. Похвалив Порошенко волинян за важливий внесок у розвиток економіки України.

Далі подаємо частину промови Петра Порошенка, яка стосується інвестицій, досягнень та економіки України.

«Я пишаюся тим, що ми зробили все, щоб ЄС став великим торговельним партнером України. І хочу наголосити, що саме волиняни роблять великий внесок у розвиток економіки України. Наприклад у Рожищенському районі експорт у січні-вересні 2018 року став 40 млн 200 тис доларів і це на 31% більше за рік в порівнянні з минулим роком. І хочу наголосити, що майже 70% цього експорту відправили до Європейського Союзу.

Ресурс для зміцнення оборони, для реалізації соціальних програм дає зростання економіки і ми це зростання зараз відновили. Ми приблизно розраховуємо, що в межах 3,4% буде зростання ВВП за 2018 рік. Це максимальний показник за сім років. Під час війни! Інфляція знизилась до 9,8%. Під час війни! І це найнижчий показник за п’ять років.

Золотовалютні резерви зросли до 21 млрд доларів, перевищивши довоєнний показник 2013 року. Під час війни! Це п’ятирічний максимум. Зросли гривневі депозити населення. Люди нарешті почали знову довіряти українським банкам. Коли я був обраний, 80% банків були банкротами.

Стабілізація, відновлення економічного зростання зараз роблять Україну інвестиційно привабливою для світових і європейських компаній. У 2012-2013 роках ми мали 153 місце щодо рейтингу Do Your Business. Сьогодні – 71 місце, випереджаючи низку європейських країн. І це все – ще не результат, який мене задовольняє.

Для стимулювання інвестицій ми здійснюємо дуже широке коло завдань. Це і реформування судової системи, спрощення системи регуляторної, спрощення системи дозволів для будівництва, масштабна програма децентралізації. І ми говорили з шановним паном головою, що на сьогоднішній день децентралізація дала реальні можливості громадам. Програма децентралізації відкрила величезні можливості для наведення порядку у містах і селах.

Хочу наголосити, що лише за 2018 рік доходи місцевих бюджетів склали 234 мільярди гривень, враховуючи субвенції і субсидії. Наголошую, під час війни.

Волинь – в перших рядах щодо створення і розвитку інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Ми даємо можливості громадам впливати, бо від них залежить, чи школу будувати, чи дитячий садок ремонтувати, чи освітлення зробити, чи дороги. Дороги національного значення фінансуються новим дорожнім фондом. У 2014 році – 10 млрд гривень, у 2015 – 20 млрд гривень, у 2016 – 30 млрд гривень, у 2017 – 40 млрд гривень, у 2018 – 50 млрд гривень. Під час війни!

Волинська область внаслідок реінфраструктури об'єднаних територіальних громад отримала 183 мільйони гривень. І відтак вдалося реалізувати 336 проектів з капітального будівництва чи реконструкцій об’єктів місцевої інфраструктури: крім будівництва доріг і освітлення були проблеми з об’єктами водопостачання, які не вирішувались десятиліттями, тепломережі, заклади культури, освіти, адміністративні будівлі, придбання техніки тощо».

Читайте також: Як Порошенко представляв Томос у Луцьку

Повний виступ дивіться у нашій прямій трансляції:

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024