стрічка

Олег Кіндер знайшов відповідального за реконструкцію стадіону «Локомотив»

15 Січня 2019, 16:04
Олег Кіндер знайшов відповідального за реконструкцію стадіону «Локомотив» 1151
Олег Кіндер знайшов відповідального за реконструкцію стадіону «Локомотив»

Ковельський мер майже визначився з підлеглим, який буде відповідати за освоєння рекордної для міста суми коштів.

Нещодавно Prozorro інформувало про аукціон на реконструкцію підтрибунних приміщень стадіону «Локомотив» під розміщення транскордонного центру діалогу культур Польща-Білорусь-Україна. Сума тендеру становить 32,6 мільйонів гривень. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 25 січня 2019 року. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 1 лютого 2019 – 1 вересня 2020 року.

На апаратній нараді, яка відбулася у Ковельській міській раді 14 січня, мер Олег Кіндер звернувся до начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Стернічука, щоб той готувався виступити замовником робіт по «Локомотиву».

«Андрій Васильович, більше всього, що готуйтеся по другому етапу будівництва «Локомотива», що ви будете, не виконком, а ви будете замовником. Там цифра дуже велика. Там якщо у вас… загальна вартість 88 мільйонів і ми говоримо за 30 мільйонів євро грошей. Ми прописані виконкомом. Ми прописані там. Ви розумієте? А все остальне… Ну нікуди ви не дінетесь», – заявив Олег Кіндер.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року під час річного звіту перед громадою міський голова сказав, що для реконструкції стадіону «Локомотив» впродовж двох років планують вкласти 60 мільйонів гривень інвестиції. Цей спортивний об’єкт став переможцем у Програмі транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» у рамках створення на базі стадіону центру діалогу культур трьох держав. Згідно з документом, сюди планується вкласти 900 тисяч євро грошей Євросоюзу та 90 тисяч євро з міського бюджету.

У вересні 2018 року депутат Верховної Ради України Степан Івахів на зустрічі з колективом Ковельського МТМО запевнив, що він посприяє, аби на стадіон «Локомотив» були виділені кошти з Держбюджету.

До речі, торік міська влада замовила переклад з англійської мови документів, які стосуються даного проекту. Цікаво, що договір про надання перекладацьких послуг підписав міський голова Олег Кіндер, як замовник, хоча в акті виконаних робіт за нього чомусь підписався його колишній консультант, екс-депутат Ковельської міської ради від «Батьківщини» і багаторічний голова депутатської комісії із земельних питань Юрій Конащук. Причому договір і акт виконаних робіт підписано в один той самий день – 1 серпня 2018 року.

Читайте також: У Ковелі біля стадіону «Локомотив» невідомі крадуть землю

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024