стрічка

Мелодії, що полонять і зачаровують: чим потішили краян в музичній школі. ФОТО

11 Січня 2019, 11:18
Музична школа 1396
Музична школа

В Локачинській дитячій музичній школі нещодавно пройшов творчий звіт викладачів та учнів відділу духових та ударних інструментів. Насолодитись їхньою творчістю зібралося чимало краян з різних куточків району. Тут панувала дійсно неймовірна атмосфера.

Відкривав концерт ансамбль викладачів духового відділу відомою композицією Жозефа Косми «Опале листя». Цікаво було спостерігати за юними даруваннями. Сидячи в перших рядах актової зали, вони з хвилюванням чекали своєї черги вийти на сцену. А коли починали грати, то дух перехоплювало вже в гостей.

Бравурні марші, журливі мелодії, стрімкі вальси полонили кожне серце, що є відкритим для прекрасного. Глядачі не скупились на оплески та овації. Чудовим виконанням вітчизняних та закордонних творів потішили учні музшколи Олександр Рибка, Назарій Дармофал, Владислав Вільчинський, Борис Романюк, Вадим Приймачук, Іван Хімічук, Владислав Бухонін.

В унісон звучали ансамбль флейтистів (кер. С. А. Жулінський), тріо саксофоністів, ансамбль трубачів «Акцент» (кер. В. В. Юхимюк), естрадний ансамбль «Флеш-мюзік». Діти виступали як сольно, так і в складі різних колективів, акомпанували їм викладачі ДМШ О. А. Баран, А. В. Юхимюк та М. І. Мельничук.

Захід виявився ще й пізнавальним, адже виступи юних музикантів розбавляли цікаві розповіді ведучих про значення музичного мистецтва, про те, які є групи духових інструментів і які особливості гри на них.

Ну а завершилось дійство «Концертним маршем» Миколи Безушкевича у виконанні духового оркестру. Це було дійсно потужно, адже на сцені з’явилося відразу два десятки музикантів. Керував оркестром завідуючий відділом духових і ударних інструментів Микола Трачук. Він, як один із організаторів творчого звіту, подякував присутнім за теплий прийом та привітав усіх із новорічними святами.

Теплі слова вдячності за змістовний відпочинок на адресу колег звучали від директора Локачинської дитячої музичної школи Ольги Кревської. Своїми позитивними враженнями також поділилась головний спеціаліст сектору культури райдержадміністрації Орина Гнаткевич.





















 

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024