стрічка

Савченко говорив у Ковелі про індустріальний парк вартістю 800 мільйонів євро

09 Січня 2019, 19:32
Індустріальний парк 934
Індустріальний парк

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відвідав Раду регіонального розвитку в Ковелі.

Засідання Ради регіонального розвитку у Ковелі – одне з останніх в області. Воно відбулося 9 січня 2019 року у Палаці учнівської молоді міста, – ідеться на сторінці голови Волинської ОДА на Facebook.

На заході були присутні керівники окремих галузевих відділів міськвиконкому та служб міста, депутати, громадські активісти, небайдужі містяни тощо.

Так, у вітальному слові голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко привітав містян з різдвяними святами, відзначив важливість релігійної події – надання Томосу Православній церкві України, а також зауважив те, що бачить розвиток Ковеля – як потужного логістичного, промислового міста.

«На Волині не вистачає логістичного центру. Індустріальний парк «Ковель», який ми розробляємо – те, чого не вистачає місту для ще більшого розвитку. Він може коштувати вісімсот мільйонів євро, але в той же час він того вартуватиме. Волинь – серед лідерів виробників в агропромислового розвитку. Ми потребуємо пункт, де можна зберігати готову продукцію. Це і холодильники, і перевантажувальні станції для того, щоб максимально зменшувати терміни доставки нашої продукції до європейський партнерів. І це лише один з напрямів. У Ковеля є більше можливостей, навіть ніж у Луцька – адже в обласному центрі обмежена кількість територій. Луцька влада не спрацювала – і їх «притиснули» навколишні ОТГ, а в Ковеля ще є можливість об’єднатися з селами», – зауважив керівник найвищої виконавчої влади в області.

Погодився з думкою про перспективу децентралізації і міський голова Ковеля Олег Кіндер. Він повідомив, що вже має деякі напрацювання щодо об’єднання з навколишніми селами.

«Можливість сьогодні розвивати місто є завдяки децентралізації, зокрема фінансовій. Те, що ми сьогодні отримали після реформування, завдяки роботі виконавчої та законодавчої гілок влади міста Ковеля, це втілення фінансової децентралізації. Повірте, я не агітую, бо я з іншої політичної сили. У нас є інша партія – партія ковельчан. І всі ми повинні працювати на розвиток міста», – зауважив Олег Кіндер.

Загалом на заході підбили підсумки останніх років та обговорили перспективи розвитку міста на наступні 3 роки. Йшлося також про медицину, розбудову інфраструктури міста, соціальні об’єкти, а також житлово-комунальне господарство.








 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024