стрічка

У луцькому «політесі» освітян різдвяною піснею вітали

09 Січня 2019, 19:27
ворчий колектив «Різдвяна пісня» 1123
ворчий колектив «Різдвяна пісня»

У стінах Луцького національного технічного університету відбулося перше засідання ректорату у новому році. З нагоди відзначення Різдва Христового нарада проходила у святковій атмосфері із виконанням колядок та віншуваннями.

Так, привітати працівників Луцького НТУ із новорічно-різдвяними святами завітав творчий колектив «Різдвяна пісня», який згуртувався у закладі вищої освіти, — повідомляє інформаційний відділ університету.

Із неодмінним атрибутом — різдвяною зіркою та під звучання контрабасу й акордеону, колядники виконали усім відомі щедрівки й колядки: «Добрий вечір тобі», «Що за радість для нас всіх настала», «Через поле України йшла Божа Мати», «Сієм, сієм, посіваєм», «А в нашого хазяїна». Професорсько-викладацький склад та керівники відділів Луцького НТУ долучилися до різдвяних віншувань та спільно із колядниками виконали «Нова радість стала».

Потому до святкових привітань та з колядою доєдналися гості та колеги Луцького НТУ — священнослужителі та семінаристи Волинської православної богословської академії на чолі з ректором отцем Володимиром Вакіним. 

«Наша академічна родина вітає політехнічну родину зі святами, які сповіщають, що Господь близько до людей. Нехай він буде близьким до серця кожного із вас, у ваших родинах і звичайно в колективі. Щоб була гарна атмосфера, предмет натхнення, для науковців це дуже важливо, адже якщо є предмет натхнення, світяться очі, є можливість примножувати. Тільки науковці знають ту радість і непідкупну насолоду, коли здаєш у друк статтю чи закінчуєш продукт. Бажаємо, щоб цю насолоду частіше в році ви переживали, щоб у вас рік був плідним та Богом благословенним», — сказав Володимир Вакін.

Своєю чергою подякував за вітання ректор Луцького НТУ Петро Савчук.






 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024