стрічка

У Камінь-Каширському районі зафіксовано високі показники захворюваності на грип

03 Січня 2019, 09:02
У Камінь-Каширському районі зафіксовано високі показники захворюваності на грип 869
У Камінь-Каширському районі зафіксовано високі показники захворюваності на грип

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 62 тисячі волинян, що знаходиться на рівні минулого року. 

Це стало відомо з моніторингу Волинського обласного лабораторного центру щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом на усіх адміністративних територіях області. 

За останній тиждень кількість хворих ГРВІ зменшилась на 6 % і становить 5200 осіб проти 5550 осіб попереднього тижня. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 21%. Вищі від середньообласного (503 на 100 тисяч населення) зафіксовано показники захворюваності в м. Луцьку – 753,8, Горохівському районі – 710,3, Камінь-Каширському районі – 599,2 та Маневицькому районі – 573,0.

В Україні показник захворюваності на ГРВІ та грип перевищив епідемічний поріг на 8%. Локальне перевищення зафіксовано у 8 областях України. Зареєстровано 4 летальних випадки у хворих із ускладненнями ГРВІ.

Із числа хворих традиційно переважають діти до 17 років і становлять 66%. Серед них найбільше хворіють школярі.

Тож найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення.  Найкращий час для проведення вакцинації – це час до  початку епідемії, оскільки потрібно від 7 до 14 днів для забезпечення імунної відповіді. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні. Орієнтовна вартість вакцин — від 250 до 350 грн. Щепитися можна в закладах охорони здоров’я по місцю проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

Читайте також: Визначили переможця аукціону на придбання автомобіля для Камінь-Каширської лікарні

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024