стрічка

У Ковелі ОСББ будуть відшкодовувати частину кредитів на утеплення будинків

28 Грудня 2018, 18:58
У Ковелі ОСББ будуть відшкодовувати частину кредитів на утеплення будинків 802
У Ковелі ОСББ будуть відшкодовувати частину кредитів на утеплення будинків

На сорок шостій сесії депутати затвердили Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ міста Ковеля, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2019-2021 роки.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

На сьогодні у місті діє 39 ОСББ. Переважна їх більшість створена за останні три роки. Аби зацікавити співвласників багатоповерхівок до модернізації власного житлового фонду розробили цю Програму.

Основною її метою є створення дієвого механізму фінансової допомоги власникам та заоохочення до подальшого створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Відповідно до Програми відшкодування частини кредитів здійснюватиметься на підставі Договору, укладеного між управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства та об’єднаннями власників, які отримали банківський кредит на реалізацію проектів з підвищення енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних будинків.

Це буде відбуватись за умови участі ОСББ у програмі Держенергоефективності. Фінансування здійснюється у розмірі 30% від загальної вартості виконаних по проекту робіт, але в розрахунку:

  • не більше 500 тисяч гривень з термомодернізації житлового будинку (утеплення зовнішніх стін, фундаментів, підвальних приміщень, горищ, покрівель);
  • не більше 100 тисяч гривень на впровадження заходів з енергоефективності житлового будинку.

У випадках отримання декількох кредитів для одного будинку на впровадження заходів енергоефективності, сума відшкодування коштів із міського бюджету не може бути більшою ніж 12 тисяч гривень на одну квартиру житлового будинку.

Об’єднання власників самостійно визначають перелік робіт з підвищення енергоефективності та термомодернізації будинку, виконавця робіт, приймають рішення про залучення кредитних коштів, їх суму та оптимальний термін кредиту. Необхідність проведення цих заходів має бути затверджена загальними зборами у відповідності до статуту Об’єднання власників.

Кошти на реалізацію програми обмежені — 2 мільйони 300 тисяч на три роки, зокрема, на 2019 рік — 500 тисяч гривень. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024