стрічка

Настоятель Ківерцівського благочиння підтримує створення Єдиної помісної церкви в Україні

28 Грудня 2018, 14:43
Настоятель Ківерцівського благочиння підтримує створення Єдиної помісної церкви в Україні 1343
Настоятель Ківерцівського благочиння підтримує створення Єдиної помісної церкви в Україні

Громадські активісти району зустрілися з головою РДА Валерієм Ткачуком щодо активізації інформаційної кампанії на підтримку Української єдиної помісної церкви.

Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

Зустріч відбулася 27 грудня за участі першого заступника голови РДА Юліана Таранчука та заступника голови районної ради Тамари Чигрин.

«15 грудня під час Об'єднавчого собору православні архієреї оголосили про об'єднання українських церков в Єдину помісну незалежну церкву. Її офіційна назва звучить так – Українська помісна автокефальна православна церква. Предстоятелем Єдиної помісної православної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Його кандидатуру підтримала більшість архієреїв на Об'єднавчому соборі в Києві. Кафедральним собором Православної церкви України стане Михайлівський Золотоверхий собор. Ми підтримуємо створення в Україні Єдиної помісної православної автокефальної Церкви», – зазначив настоятель Ківерцівського благочиння УПЦ КП, протоієрей Іван Семенюк.

 

 

«Питання автокефалії – питання нашої української національної безпеки. Це – питання української державності. Ми здобуваємо духовну незалежність, яку можна порівняти із здобуттям незалежності політичної. Жоден патріот не сумнівається у важливості мати в незалежній державі незалежну православну церкву. Сьогоднішній візит ківерчан є яскравим прикладом цього твердження. Однак, не слід забувати, що люди мають конституційне право вільного вибору віросповідання. Зазначені зміни до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації створюють кращі умови для реалізації такого права для тих, хто вирішуватиме, до якої ж православної юрисдикції належати… Впевнений, що віряни нашого району активно підтримають створення Української помісної автокефальної православної церкви. На Ківерцівщині і надалі буде тісна співпраця і взаємоповага між релігійними громадами», – наголосив голова РДА Валерій Ткачук.

 



Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024