стрічка

У Камені-Каширському вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів

28 Грудня 2018, 11:19
На Волині вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів 768 Джерело: kamadm.gov.ua
На Волині вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів

Представники місцевої влади Камінь-Каширщини 27 грудня поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям.

Повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Адже щороку грудневі дні нагадують про пам’ятну дату – початок введення радянських військ в Республіку Афганістан.

У церемонії покладання взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар та голова районної спілки воїнів-афганців Віктор Веремейчик із побратимами.

Усі хвилиною мовчання віддали шану патріотам, які у збройних конфліктах на чужині гідно виконали свій обов’язок і виявили найкращі моральні якості, притаманні українському воїнству.

Довідково: 25 грудня 1979 року о 15 годині радянські війська перейшли кордон з Афганістаном. Одночасно літаки 103 Вітебської повітряно-десантної дивізії приземлилися на аеродромах Кабула і Баграма. Загальна чисельність радянських військ становила 81 тисяч осіб. У січні 1980 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію, в якій засуджувала радянську інтервенцію в Афганістан. Війна тривала 9 років. Через горнило радянсько-афганської війни пройшло понад 160 тисяч українців, з  них близько 2,4 тисяч загинули, у тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або такими, що потрапили в полон. Поранення отримали понад 8 тисяч українців, з них близько 4,7 тисячі повернулися додому інвалідами.

Чиайте також: Ірина Констанкевич потрапила під нові санкції Кремля

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024