стрічка

На Волині шістьох дітей влаштують у дитбудинок сімейного типу

27 Грудня 2018, 15:52
Дитбудинок сімейного типу 953
Дитбудинок сімейного типу

Заступниця голови Іваничівської райдержадміністрації Людмила Войтович у середу, 26 грудня, провела чергове засідання районної комісії з питань захисту прав дитини.

Організаційне забезпечення та підготовку документів здійснили працівники служби у справах дітей райдержадміністрації, – повідомляють у службі у справах дітей райдержадміністрації.

На порядок денний засідання винесли такі питання:

– про влаштування двох дітей, позбавлених батьківського піклування, до дитячого будинку сімейного типу родини Коленд;

– про влаштування чотирьох дітей, позбавлених батьківського піклування, до дитячого будинку сімейного типу родини Сукачів.

Дитячий будинок сімейного типу – це альтернативна і, на сьогодні, перспективна форма сімейного виховання. Вона дає змогу дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, компенсувати втрату рідних батьків, отримавши натомість нову сім`ю з її традиціями, правилами, законами, відчуття рідного дому та сімейного тепла.

Також така форма виховання дає можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають між собою в сімейних стосунках, виховуватись в одній сім'ї.

Члени районної комісії з питань захисту прав дитини,  вивчивши документи, зібрані працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації, прийняли рішення про влаштування дітей до дитячих будинків сімейного типу родин Коленд та Сукачів.

Заступниця голови райдержадміністрації Людмила Войтович висловила впевненість в тому, що діти, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, виростуть хорошими людьми, створять міцні сім’ї, а роки, проведені у сімейному оточенні, залишаться, як одні із найщасливіших, безтурботних і радісних.

За результатами розгляду питань підготовлено 2 проекти розпоряджень заступника голови райдержадміністрації.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром