стрічка

У Волинській області найдешевша в Україні свинина

24 Грудня 2018, 17:46
У Волинській області найдешевша в Україні свинина 1200
У Волинській області найдешевша в Україні свинина

Напередодні католицького Різдва найдоступніші ціни на продукти у Тернопільській області.

А на Волині продається найдешевша свинина. Кілограм цього виду м’яса у нас продається за 106 гривень, коли середній показник по Україні – 115,9 гривні. Про це з посиланням на даны Держстату повідомив гендиректор Української асоціації торгівельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.

«Збільшення кількості місцевих виробників – збільшує конкуренцію. Місцева влада може стимулювати розвиток торговельної інфраструктури, а саме оптових ринків, приходу або збільшення присутності торговельних мереж. Конкуренція в торгівлі знижує ціни та робить товари та продукти більш доступними. А коли покращується бізнес-клімат та доходи населення – збільшується й кількість крамничок, тобто малого бізнесу», – пояснює Олексій Дорошенко.

Читайте також: Експерт розповів, скільки коштує на Волині продуктовий кошик

Ще вісім областей мають по одній позиції з найменшим цінником. У Донецькій області найдешевша в Україні  яловичина – 112,3 гривні, по країні середня – 127,4 грн.

На Запоріжжі зараз найдешевший рис – 21,9 грн за кілограм, середня  ціна – 24,1гривні;

На Кіровоградщині найдоступніша варена ковбаса  73,7 грн, при середній – 92,2 грн.

У Луганській пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку – 17,2грн за кілограм, для порівняння, середній показник по Україні – 21,5 грн.

У Львівській області курячу тушку можна купити за  53,6 гривні за кілограм, коло середня вартість в країні – 58,3 гривні.

На Рівненщині найдешевша сметана – 51,5 грн, середня ціна, за офіційною статистикою – 55,4 гривні.

На Харківщині цибуля коштує 10,7 грн за кілограм, середньоукраїнська ціна – 12,8грн.

На Буковині молоко – 19,8 грн за літр, при середній за даними Держстату – 23,4 грн.

Одинадцять областей не можуть похвалитися низькими цінами на продукти, це Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області й місто Київ.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024