стрічка

У Луцьку дітки з інвалідністю готували піцу разом із Савченком

24 Грудня 2018, 16:18
Олександр Савченко та Андрій 1537
Олександр Савченко та Андрій

У луцькій піцерії «Фелічіта» голова Волинської ОДА Олександр Савченко готував піцу разом із дітками з інвалідністю.

Такий захід відбувся у рамках флешмобу «Спілкуйся на рівні» у понеділок, 24 грудня.

Вбравшись у фартухи та капелюхи особливі «піцейоли» уважно слухали, як потрібно готувати піцу та виконували вказівки. Впевнено розминали та розкатували тісто, хтось навіть пробував покрутити його на пальці. Поливали необхідними соусами та не шкодували начиння. До слова, піцу готували лише хлопці.

«Ідея не моя, але я з радістю її підтримав. Я обіцяв цим діткам, що танці і «Осінній бал» це не останнє, що буде. Такі заходи показують усім, хто втратив віру, що треба вперто боротись за своє світле майбутнє. Головне – ніколи не опускати руки. Те, що ми сьогодні робимо не є чимось визначним. Але якщо хтось подивиться на нас і зробить те саме, то, думаю, це піде на користь всьому суспільству. Адже люди зараз чомусь стають черствими...» – сказав Олександр Савченко.

Комусь приготування їжі не в новинку. Сімнадцятирічний Валентин розповів, що часто допомагає мамі на кухні, полюбляє готувати різноманітні коктейлі та щодня варить мамі ранкову каву.

«Наші діти мають свою особливість. Але ми завжди намагаємось, щоб вони не відрізнялись від решти. Ми їх соціалізуємо. Як на мене, то діти вже майже не відрізняються від звичайних. Вони багато спілкуються, багато вміють, навчаються в школах», – стверджує Голова правління громадської організації «Даун Синдром» Олена Мельник.

А поки піца готувалась у печі діти з радістю робили пам'ятні знімки біля новорічної фотозони.

Насамкінець усі смакували своїми шедеврами. До слова, кожен з юних кулінарів назвав своє творіння. Хтось їв «Париж», хтось «Коктейль і пісню», хтось «Смачну зиму». 

Фото Ірини КАБАНОВОЇ





























 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024