стрічка

Патріарх Філарет заперечив слова митрополита Михаїла про «шантаж»

22 Грудня 2018, 09:57
Патріарх Філарет 1023
Патріарх Філарет

Патріарх Філарет заперечив заяви митрополита Луцького та Волинського Михаїла про шантаж під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України.

За його словами, митрополита не шантажували, а «вмовляли» зняти свою кандидатуру, — повідомляє Радіо Свобода.

«Ніхто його не шантажував. Його вмовляли. Так. Для того, щоб зберегти єдність. Бо якби цієї єдності не було б, то не було би Собору», – сказав Філарет.

Митрополит Михаїл був кандидатом на предстоятеля єдиної української помісної православної церкви від Української православної церкви (Київського патріархату). Однак, коли він вийшов у другий тур голосування разом із митрополитом Переяславським і Білоцерківським Епіфанієм і митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, то зняв свою кандидатуру.

Митрополит заявив, що зробив це, бо його шантажували. За його словами, він мав кілька зустрічей із президентом Петром Порошенко та патріархом Філаретом.

Читайте також: «Стояло питання: або я і моє его, або Україна», — владика Михаїл про відмову балотуватися на митрополита Єдиної церкви

Він додав, що мав «гарячі дискусії» з Філаретом.

«Ми стояли на межі нерозпуску. Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, що не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру», — сказав Михаїл.

Зрештою, після розмови з президентом Петром Порошенком Михаїл, за його словами, взяв самовідвід «на користь єдиної української церкви».

Коментар