стрічка

760 мільйонів на освіту, 283 — на охорону здоров'я: в Луцьку ухвалили бюджет на 2019 рік

21 Грудня 2018, 13:00
Бюджет 845
Бюджет

Доходи Луцька у 2019 році згідно планів міськради становитимуть майже 2,6 мільярда гривень.

Про це йшлося під час сесії міськради 21 грудня.

Видатки бюджету міста становитимуть 2,7 мільярда, у тому числі видатки загального фонду бюджету міста – 2,3 мільярда та видатки спеціального фонду бюджету міста – більше 429 мільйонів.

Планується й повернення кредитів до бюджету міста – більше 17 мільйонів гривень (повернення кредитів до спеціального фонду бюджету міста).

За словами директорки департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової, в новому році планують залучити кошти до бюджету міста по проекту «Енергоефективність в громадських будівлях м. Луцька» в сумі 115, 5 мільйона гривень, який скоротить обсяги споживання теплової і електричної енергії . Кредит залучається за рахунок коштів міжнародної фінансової організації НЕФКО.

Обсяг видатків загального фонду по галузі «Охорона здоров’я» на 2019 рік запланований в сумі майже 283 мільйона гривень. Проект бюджету по галузі «Освіта» становить більше 760 мільйонів гривень.

На реалізацію заходів Програми соціального захисту населення міста на 2016-2020 роки 57,5 мільйонів гривень.

На розвиток туризму передбачають 1,7 мільйона гривень, а на реалізацію Програми розвитку комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг» — 876,8 тисяч гривень. Також кошти із бюджету міста передбачають на фізичну культуру та спорт, органи місцевого самоврядування, громадський порядок та безпеку, молодіжні програми, культуру тощо.

Під час обговорення депутатка Луцькради Алла Надточій зауважила, що варто було б вирішити питання ремонту даху в школі №5, адже там уже є тріщини. Проте керівниця управління освіти Луцькради Зиновія Лещенко повідомила, що на місце виїжджала експертна комісія, яка зазначила, що поки можна зробити лише невеличкий ремонт.

«Протягом цього року ми здійснили поточний ремонт даху школи №5. Оскільки дах може простояти в такому стані ще кілька років, то поки зробимо інші роботи по благоустрою території», — сказала Лещенко.

Ще одне з найбільш обговорюваних питань – ремонтні роботи центральної алеї Центрального парку. За словами депутата Луцькради Павла Данильчука, вона не є в катастрофічному стані, тому чи варто взагалі робити ремонт.

На це директор департаменту ЖКГ Юрій Крась відповів, що в сусідніх алеях зробили ремонт за кошти спонсорів і на них сподіваюся під час реконструкції центральної алеї, але в цьому випадку без внеску з казни не обійтися. «Але розумієио, що завжди все робити за їхній (спонсорів, - ред.) рахунок не можна. За ті 3 мільйона (кошти, які передбачили на Центральну алею в бюджеті, - ред.), аби хоч центральний вхід зробити, адже він у катастрофічному стані, нема пандусів, стирчить арматура, частково бруківка пошкоджена, вона не пристосована для автомобілів», — розповів чиновник.

Опісля обговорення більшість депутатів проголосували «за».

Читайте також: Від луцьких садочків не забиратимуть гроші

Коментар