стрічка

У Ковелі планують запровадити премію для медиків

20 Грудня 2018, 17:09
У Ковелі планують запровадити премію для медиків 1000
У Ковелі планують запровадити премію для медиків

У Ковелі працювала комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ ї і молоді та релігії.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Депутати рекомендували на затвердження сесії Положення про міську премію для медичних працівників.

Начальник відділу охорони здоров’я Лідія Жолінська поінформувала, що переможців будуть визначати у п’яти номінаціях: «Кращий лікар хірургічного профілю», «Кращий лікар терапевтичного профілю», «Кращий лікар діагностичних служб», «Кращий лікар загальної практики сімейної медицини», «Кращий молодший спеціаліст з медичною освітою».

Конкурс проводитиметься з метою підвищення авторитету та поваги до професії, рівня мотивації праці, створення здорової конкуренції, заохочення медичних працівників до творчої праці. Вручатиметься винагорода під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника. Премія у кожній номінації буде виплачуватись у розмірі п’яти мінімальних зарплат.

Кандидатури визначатиме трудовий колектив, а усіма питаннями займатиметься організаційний комітет.

 


 

Про проведену роботу з демобілізованими учасниками АТО та членами їх сімей депутатів інформувала директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Третяк.

Вона зазначила, що таким людям надаються різноманітні послуги. Зокрема, з працевлаштування, допомоги в оформленні документів, лікування, залучення їх до участі в спортивно-оздоровчих заходах, конкурсах.

Важливою ділянкою роботи є соціально-психологічна підтримка людей, які брали участь в АТО, їх адаптація у соціумі. До прикладу, серед заходів — тренінги з елементами арт-терапії «Мій внутрішній світ», «Подолання стресів — прості та ефективні методи»

Як зазначила Інна Василівна, у цьому їм допомагають громадські та благодійні організації, небайдужі люди.

Чимало питань ще доводиться вивчати, важливим є досвід колег з інших регіонів. Завданням для центру — залучення до роботи професійних психологів.

Депутати рекомендували сесії взяти до відома інформацію про роботу відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю, про виконання міської програми управління освіти з питань оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку у 2018 році, роботу Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю міста Ковеля, про організацію спортивно-масової роботи в місті у 2018 році та інші.

Схвалили у новій редакції Положення про «Ковельський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Статут Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа імені Євгена Кондратовича», Статут Комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 1».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024