стрічка

Колишній керівник Володимирської єпархії оголосив про перехід в українську церкву. ВІДЕО

19 Грудня 2018, 15:13
Симеон - митрополит Вінницький і Барський Православної Церкви України 1981
Симеон - митрополит Вінницький і Барський Православної Церкви України

Під час ранкової недільної служби у Свято Преображенському кафедральному соборі УПЦ МП у Вінниці, митрополит Вінницький та Барський Симеон (Шостацький) оголосив про свій перехід до новоствореної автокефальної української помісної церкви.

Про це інформує видання Vежа

Так, під час велелюдної ранкової служби Симеон звернувся до вірян, які зібралися в храмі:

«За вами це рішення, куди йти або де залишатися. Але процес пішов. Вже вчора були розмови, щоб мене змістити з кафедри, а тут буде призначений інший архієрей. Але я вже не є архієрей Української православної церкви Московського патріархату. Я вже є архієрей Православної церкви України, об’єднаної церкви».

Після цього в храмі залунали оплески вірян, дехто вигукував «Браво». 

Як повідомив Vежі протидиакон Владислав Демченко, очільник прес-служби Єпархії, паралельно із тим, що митрополит Симеон звернувся за підтримкою до парафіян собору, відбуваються дії і в юридичній площині.

– Владика оголосив про своє рішення парафіянам, паралельно із цим відбуватимуться необхідні юридичні дії, – сказав Владислав Демченко.

Демченко також повідомив, що нині сан Владики Симеона залишається незмінним і повністю звучить так: «Митрополит Вінницький і Барський Православної Церкви України».

Також відомо, що під час Собору у Києві було обрано керівний орган – Синод. Всього з 12 його членів – дев’ятеро можуть змінюватися (вони у складі протягом року), а ось трьох обрано пожиттєво. Серед них – і Митрополит Вінницький і Барський Симеон. Інші двоє постійних учасників Синоду – це Митрополити Філарет та Макарій. Фактично це означає, що ці троє членів Синоду братимуть участь в усіх його засіданнях пожиттєво.

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон, а в минулому єпископ Володимир-Волинський і Ковельський – єдиний із 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату не підписав постанову Синоду.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024