стрічка

«Мене проперло від того, що я побачив», – Остап Дроздов про Музей Корсаків

17 Грудня 2018, 15:01
Остап Дроздов 4666
Остап Дроздов

Журналіста та політичного оглядача Остапа Дроздова зі Львова дуже захопив Музей сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Остап Дроздов назвав музей Корсаків креативним, тому що в ньому не існує правил під час виступу на West Media Forum 2018. 

«І для мене в мистецтві взагалі немає правил. Цим правилом є ти. Те, що ти хочеш, що ти мислиш, що ти уявляєш, що ти відчуваєш, воно і є правильним. У цьому абсолютно безправильному чи неправильному, в значенні без правил, просторі ми будемо говорити про професію, яка, на жаль, правилом зробила все найгірше, що в ній є», – поділився автор і ведучий політичної програми «Прямим текстом» Дроздов.

Під час виступу журналіста на медіа-форумі його надихало кілька речей в музеї: велика умовна чорна стрілка, яка заглиблюється в землю та білий чоловік з проштрикнутою головою.


 

Для Дроздова, цей чоловік з проштиркнутою головою, як невдаха в професії, який надіється що там щось є. За словами політичного оглядача, розумні журналісти пізніше вкладають в цей отвір якийсь сенс, а нерозумні перетворюються на чорного пана з ціпком, який споглядає за болючим дійством, і це, напевно, наш глядач, якого ми зробили пасивним спостерігачем, якому потрібне все примітивне та просте.

«Цей простір є дуже натхненний. Мене проперло від того, що я побачив. Воно настільки наклалося на мої відчуття себе в професії, і професії в собі, що я хотів це розказати», – підсумував Остап Дроздов.

Скульптура «Армстронг на місяці»
Скульптура «Армстронг на місяці»

Анна МАНЮХІНА

Фото ОЛЕСІ САЄНКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024