стрічка

Ковельчанин просить розслідувати видобуток піску біля водосховища

14 Грудня 2018, 19:01
Володимир Мовчан 1025
Володимир Мовчан

Мешканець Ковеля звернувся до прокуратури з проханням відкрити кримінальне провадження відносно посадовців міської ради щодо видобутку піску.

Житель міста Володимир Мовчан подав до Ковельської місцевої прокуратури заяву про те, що між водосховищем та кладовищем на вулиці 40 років Перемоги проводиться видобування піску, який навантажують на авто та вивозять у невідомому напрямку.

«У зв’язку з тим, що дана зона, згідно генерального плану м. Ковель, є озеленена територія загального користування, а не промислова зона, видобуток піску на даному місце – незаконний», – вважає Володимир Віталійович.

Заявник вказує, що у переліку рішень виконавчого комітету міської ради за 3 травня 2018 року є повідомлення «Про надання дозволу на проведення розробки ґрунтової суміші», хоча сам текст рішення відсутній. Такі дії влади, на його думку, є протиправними та свідомим приховуванням правопорушення. Крім того, він зазначає, що видобуток піску біля водосховища проводиться без спецдозволу Державної служби геології та надр України, що підтверджується переліком спеціальних дозволів на користування надрами щодо видобування піску у Волинській області.

Володимир Мовчан просив прокуратуру внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань викладені у своїй заяві відомості про вчинення кримінального правопорушення. Оскільки цього не було зроблено, заявник звернувся із скаргою до суду на бездіяльність прокуратури.

Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Петра Бойчука зобов’язав начальника слідчого підрозділу місцевого відділу поліції передати заяву конкретно визначеному слідчому для вирішення питання про внесення відповідних відомостей до ЄРДР.

 




 

Фото Миколи Силюка.

Читайте також: «У Ковелі від водосховища вантажівками вивозять грунт»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024