стрічка

У Ковелі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 Грудня 2018, 21:02
У Ковелі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1243
У Ковелі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У Ковелі вшанували земляків, долі яких торкнулась Чорнобильська катастрофа.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди у культурно-просвітницькому центрі відбувся тематичний захід, на який зібралися ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської влади, громадських організацій.

Цьогоріч минуло 32 роки відтоді, як в Україні сталося страшне лихо. Ця техногенна, екологічно-гуманітарна аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих.

«У ліквідації наслідків катастрофи на різних її етапах взяли участь 600 тисяч осіб, серед них – понад три з половиною тисячі волинян. Відвага і жертовність пожежників, енергетиків, будівельників, лікарів, військовослужбовців, представників робітничих професій, селян були вирішальними в приборканні мирного атому. Вони не думали про нагороди і відзнаки. Розуміючи ціну відповідальності, рятували не лише Україну, а й світ від згубної дії радіаційного впливу», – наголосила ведуча Наталія Гончар.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих мужніх людей, які загинули та померли.

Слова шани і подяки адресувала чорнобильцям представник фонду «Патріоти Волині» Клавдія Савчук, яка передала відзнаки від народного депутата Степана Івахіва.

Пісні та мелодії з нотками суму і журби звучали у виконанні викладачів й учнів школи мистецтв – Ірини Литвинюк, Альони Власюк, Дарини Косарик, Мирослави Ціпяшук, Тетяни Мороз, Ольги Ярмольської, ліцеїстки Анни Плескач, вокального колективу працівників народного дому «Просвіта». Власний поетичний твір «Чорнобильський реквієм» прочитала Альона Малюга-Мельникова.

Біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Василь Мичко з духовенством відслужили панахиду.

Представники міської і районної влади, громадськості, ліквідатори поклали квіти до підніжжя монумента. 
















Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024