стрічка

Листи місту: відомо, яким мешканці хочуть бачити Луцьк

14 Грудня 2018, 12:29
Захід «Листи місту» 1058
Захід «Листи місту»

Жителі міста Луцька писали побажання до Святого Миколая про те, яким би вони хотіли бачити обласний центр.

Третій захід «Листи місту» відбувся 13 грудня у Cafe De Vino. На вході у зал гостей зустрічали із «акваріумом побажань», з якого кожен витягував мотиваційну фразу.

На відмінну від двох попередніх зустрічей, цього разу лучани не писали традиційних листів, проте всі свої ідеї та побажання вони могли залишити на величезному плакаті, який організатори пообіцяли направду передати Миколаю.

На подію запросили чотирьох спікерів: директора обласного центру зайнятості Романа Романюка, луцького краєзнавця Олександра Котиса, режисерку театр-студії «Гармидер» Руслану Порицьку та ведучого Андрія Зубенка, — які розповідали про те, яким вони бачать своє місто та що хотіли б модернізувати.

«Ми тут пишемо побажання місту на 2019 рік. Думаю, що ви всі зможете долучитися, а після цього ми відправимо лист святому Миколаю. Тому, будь ласка, напишіть щось насправді хороше, щось таке, що насправді може здійснитися. Наприклад, дорогу на Вишків, вибори мера або щось інше, чого справді хочете для міста», — виступила організаторка заходу Юлія Євпак.

До речі, загалом організаторів троє: екс-чиновниця Юлія Євпак, журналіст, власник креативної агенції «Ліхтар» Антон Бугайчук та волонтерка і підприємиця Ольга Валянік.

Одним із побажань першого спікера Романа Романюка було створення аквапарку в місті, адже для того, аби відвідати його зі своїми дітьми потрібно їхати в інші міста.

«Місто має бути цікавим для того, щоб до нас хотіли їхати люди. Нам потрібно посилювати те, що ми вже маємо. Його просто треба вивести на новий рівень.  Мої діти кажуть: «Тату, хочу в аквапарк». Ну а куди? Львів, Тернопіль, Київ, Люблін? Вважаю, що нам потрібен такий елемент. Адже тоді волиняни та навіть жителі Рівненщини захочуть приїхати до нас, а потім й скористатися іншими послугами», — зауважив Романюк.

Руслана Порицька додала, що наше місто конче потребує відкритого культурного простору.»У нас є торгово-розважальні центри, але немає культурного осередку. Те, що з’явився музей сучасного мистецтва – круто, але це тільки одна частина», - каже Порицька.

З словами режисери погодився й третій спікер Олександр Котис, який додав, що Старе місто схоже на гетто.

«Стара частина міста більше схожа на гетто в тому плані, що там мало чого відбувається. Там майже немає ніякого культурного наповнення за виключенням замку та дуже рідкісних подій. Місце, як мало б актуалізувати, зацікавлювати та приваблювати, просто розпадається. Зайти на півгодини, вийти – все», — зазначив Котис.

Отож, в такий спосіб організатори продовжили вже традиційну серію надихаючих зустрічей, які ближче знайомлять із тими, хто вже творить майбутнє Луцька.















Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром