стрічка

Сесія Ковельської райради звернулася до митрополита Володимира

13 Грудня 2018, 19:38
Сесія Ковельської райради звернулася до митрополита Володимира 773
Сесія Ковельської райради звернулася до митрополита Володимира

Районні депутати просять владику УПЦ Московського патріархату взяти участь в об’єднавчому Соборі.

Сьогодні, 13 грудня, на пленарному засіданні 23-ої сесії Ковельської районної ради депутати прийняли звернення до митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира з проханням долучитись до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь в об’єднавчому Соборі, що запланований на 15 грудня.

«Ми розуміємо, що в цей час єпископи Української православної церкви МП, особливо ті, які готові взяти участь в об’єднавчому Соборі, перебувають під тиском з боку Москви, але ми закликаємо Вас високоприосвященний Владико, як істинного душпастиря залишатися зі своїм народом, який молитвами та власною кров’ю бореться за свою незалежність. Нагадуємо позицію Президента України Петра Порошенка: українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, а Вселенський патріарх зі свого боку гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – говориться у зверненні.

Його Високоприосвященство просять підтримати процес об’єднання Українського православ’я, взяти участь в об’єднавчому Соборі, тим самим проявивши проукраїнську позицію представника Української православної церкви.

Нагадаємо, що аналогічне колективне звернення до митрополита Володимира у листопаді підписали депутати районної ради та керівники громадських організацій району. Свої підписи тоді поставили голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, його заступник Олександр Пасенковський, представник міськрайонної організації Спілки ветеранів війни в Афганістані Сергій Ілюшик та інші, загалом – 18 чоловік.

Коментар