стрічка

У Відні знайшли інформацію про загиблих під час Першої світової війни українців

12 Грудня 2018, 16:31
789

Студенти та викладачі Національного університету «Острозька академія» у Військовому архіві Республіки Австрія віднайшли інформацію про українських військових, що загинули на території Італії в роки Першої світової війни.

Поїздка до Австрії відбулася в межах діяльності Молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, що працює на базі факультету міжнародних відносин НаУОА.

Як повідомляють на сайті Острозької академії, щоб сприяти увіковічення в Італії пам’яті українців, що загинули у Першій світовій війні студенти Яна Мельник, Романа Касіянчук та Ігор Домчак у супроводі викладача кафедри міжнародних відносин Володимира Савчука відшукали у Відні документи, що містять імена загиблих українців та іншу інформацію про них. Результатом роботи експедиції стало віднайдення серед архівних матеріалів понад семи десятків імен військових, що народжені на українських землях й загинули в Італії.

Під час роботи
Під час роботи

Під час поїздки представники Острозької  академії зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Австрія Олександром Щербою, який розповів про свою дипломатичну кар’єру та особливості роботи дипломата.

Час, вільний від роботи в архіві, був присвячений ознайомленню із визначними місцями Відня.

Учасники Молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин сподіваються знайти нащадків українських солдатів, які зможуть відвідати місце поховання своїх предків на італійській землі, відвідають відкриття меморіальної дошки в Мілані. Так буде закладено ще одну цеглинку в розвиток українсько-італійських відносин.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024