стрічка

«Nester House» подарував дружинам і матерям загиблих бійців зимовий відпочинок на Світязі

11 Грудня 2018, 19:04
Дружини і матері загиблих воїнів АТО Волині протягом трьох днів відпочивали в маєтку «Nester House», що в селі Світязь 1417
Дружини і матері загиблих воїнів АТО Волині протягом трьох днів відпочивали в маєтку «Nester House», що в селі Світязь

Дружини і матері загиблих воїнів АТО Волині протягом трьох днів відпочивали в маєтку «Nester House», що в селі Світязь.

Відпочинок для жінок у мальовничій місцевості вже давно став традиційним і таким, якого з нетерпінням чекають волинянки. Організаторами вихідних на Світязі є волонтери громадської організації «Територія 2.2», а гостинний маєток з безкоштовним проживанням, харчуванням і всіма видами послуг надав люб'язно власник «Nester House» – Петро Нестерук.

Цього разу на Світязі відпочили 23 вдів і матерів загиблих атовців.

«Жіночок щоразу більшає, – розповідає волонтерка Світлана Шараєвська. – Погано, бо це означає, що війна продовжується. Великий удар приходиться на Волинь, є нові втрати – гинуть чоловіки, сини, батьки. Для жінок це незагойні рани, трагедія; душевний біль забирає в них життєві сили. Цього разу з-поміж інших на Світязі побували волинянки, в яких війна забрала найрідніших людей зовсім недавно – три місяці тому. Наш обов'язок, як волонтерів, допомогти їм, показати, що після трагедії є життя, навчити бачити іншу біду і підтримувати в  ній ближнього».

Віра Ковальова з села Криничне Маневицького району вдруге приїхала у Світязь, аби отримати розраду від чорних думок у компанії подруг-однодумців. Її син, десантник Юрій Ковальов, зник безвісти в районі Донецького аеропорту в 2015 році. Четвертий рік мати не знає, де її син і що з ним сталося. Завдяки Світлані, її чоловіку Сергію Шараєвському та ще одній волонтерці Олені Соколовій, які першими навідалися до матері і підтримали її в горі, Віра потрохи повернулася до життя.

Світлана Шараєвська і Віра Ковальова
Світлана Шараєвська і Віра Ковальова

 

«Я зворушена, що про мене згадали, приділили мені увагу, привезли подарунки. Це було дуже приємно. Через деякий час Світлана запросила мене відпочити в волинському санаторії, а в травні цього року я вперше приїхала на Світязь, у маєток «Nester House». Нас тут завжди дуже гарно зустрічають, сам власник Петро Нестерук вітає і бажає гарного відпочинку. Смачна кухня, ввічливий і привітний персонал, комфортні номери готелю і величне озеро Світязь поруч – що може бути кращим для відпочинку душі і тіла», – ділиться враженнями пані Віра.

Триденна програма відпочинку була насичена і цікава: свята, ігри, прогулянки, спільні фотосесії і душевне спілкування. І хоча ні час, ні розваги не гоять рани вдів і матерів загиблих воїнів, але таке от гуртування і світлі люди на їхньому шляху відволікають від болю, відкривають нове дихання і дарують розуміння, що життя триває. 

Дружини і матері загиблих воїнів з Волині відпочили на Світязі
Дружини і матері загиблих воїнів з Волині відпочили на Світязі

Мирослава ЦЮП'ЯХ

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024