стрічка

«Якщо йде легкий дощик, немає ніякої небезпеки для асфальту», – головний комунальник Луцька

11 Грудня 2018, 10:59
дрібний дощ не шкодить укладанню асфальту 1343
дрібний дощ не шкодить укладанню асфальту

Директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась розповів, що при незначних опадах можна укладати асфальт.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, вчора ввечері, 10 грудня, на перехресті вулиць Дубнівської та Карпенка-Карого комунальники укладали асфальт, коли на вулиці йшов легкий дощ. Один із користувачів Facebook опублікував світлини з місця та написав коментар, у якому обурився тим, що асфальт кладуть у таку погоду.

За словами Юрія Крася, якщо опади незначні, укладання асфальту допускається. 

«Якщо подивитись на каток, то він взагалі змочується водою. Зверніть увагу на ці великі віброкатки – вони всі мокрі. Якщо йде легкий дощик, як вчора, в цьому немає ніякої небезпеки для асфальту, оскільки опади встигають випаруватись на розігрітому до 150 градусів асфальті. Але якщо йде великий дощ, тоді вже небажано», – пояснив він.

За його словами, за підрядником постійно спостерігає технагляд, який контролює хід робіт.

«Підрядник дає гарантію сім років на цю дорогу. Взагалі, поки що немає зауважень до цього підрядника. Є двори, на яких ремонтували покриття у грудні, і вони 3-4 роки прекрасно стоять, і ніхто на них не скаржиться», – розповів посадовець.

Також він запевнив, що сьогодні на перехресті планують завершити роботи з укладання асфальту. Ремонт тротуарів на Дубнівській обіцяють завершити до наступного року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024