стрічка

На Волині проведуть вакцинацію диких м’ясоїдних тварин

11 Грудня 2018, 10:01
На Маневиччині проведуть вакцинацію диких м’ясоїдних тварин 2104
На Маневиччині проведуть вакцинацію диких м’ясоїдних тварин

У районному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області повідомили, що на території області, в тому числі маневицькому районі,  протягом грудня 2018 року з метою обмеження поширення вірусу сказу, будуть проводити пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Вакцину поширять за допомогою авіатранспорту на певних визначених територіях. Польоти проведуть на паралельних лініях з відстанню між ними орієнтовно 1 кілометр, – повідомляють на сайті райдержадміністрації.

Вакцина-приманка є абсолютно нешкідливою для людей, тварин та екології. Вона використовується на території Європейського Союзу понад 10 років.

Для довідки, сказ це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба спільна для тварин та людей, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Щорічно від сказу в світі гинуть від 20 до 70 тисяч людей, через низьку доступність медичної допомоги та антирабічної вакцини. Рабічну інфекцію або сказ реєструють на території 110 країн світу.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024