стрічка

На Волині п'яний водій зіпсував шкільний майданчик

10 Грудня 2018, 10:07
У Купичеві п'яний водій зіпсував шкільний майданчик 2010
У Купичеві п'яний водій зіпсував шкільний майданчик

У селі Купичів Турійського району водій напідпитку зіпсував покриття шкільного футбольного майданчика.

Поліцейських про це повідомили небайдужі громадяни. Про це йдеться на Facebook-сторінці Турійського відділення поліції.

«Житель району заїхав на трав’яне покриття шкільного футбольного майданчика села Купичів та пошкодив його. За лічені хвилини правоохоронці прибули на місце події та відразу встановили особу правопорушника, яким виявився місцевий житель 1985 року народження, та задокументували зазначене правопорушення», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що водій керував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. На водія складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння), санкція якої передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, який буде скеровано до Турійського районного суду.

Окрім цього, вирішується питання про притягнення водія-правопорушника до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), оскільки, згідно п. 1 ст. 9 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" до об'єктів благоустрою відносяться майданчики, а, згідно п. 2 ст. 16 цього Закону, на об'єктах благоустрою забороняється пошкоджувати або знищувати газони.

Отож, горе-водію, як мінімум, загрожує штраф, як максимум – позбавлення права керування транспортними засобами строком на один рік.

Зіпсоване покриття майданчика
Зіпсоване покриття майданчика

Зіпсоване покриття майданчика
Зіпсоване покриття майданчика

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024