стрічка

Які зручності для людей з інвалідністю зробили у Ковелі

09 Грудня 2018, 19:01
Які зручності для людей з інвалідністю зробили у Ковелі 1808
Які зручності для людей з інвалідністю зробили у Ковелі

На черговому засіданні комітету доступності говорили про усунення недоліків за результатами обстежень та зручності, які вже зробили для пересування  людей з інвалідністю.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Зазначається, що впродовж року на території Ковеля ввели в експлуатацію: автозаправний комплекс з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, АГЗП на вулиці Варшавській, 1, офісне приміщення на вулиці Театральній 13/1, магазин продовольчих та непродовольчих товарів на вулиці Незалежності, буд. 83. Ці об’єкти забезпечені засобами для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій населення.

У вересні виконали роботи з влаштування пандуса з вулиці Театральної між будинками № 3 та № 5 на бульварі Лесі Українки та біля багатоквартирного житлового будинку № 11 на бульварі Лесі Українки, облаштовали пандус до вбиральні в парку імені Тараса Шевченка.

Ремонт та належне утримання доріг до об’єктів громадського призначення у місті забезпечується в першочерговому порядку. Провели ямковий ремонт дороги на вулиці Міцкевича біля дитсадка № 1, виконали капітальний ремонт вулиці 40 років Перемоги до дитсадка № 8, завершують капітальний ремонт вулиці Олени Пчілки, яка веде до Ковельського МТМО.

У лікувально-профілактичних закладах міста створили належні умови щодо безперешкодного доступу пацієнтів у вигляді пандусів. Існуючі – утримуються в належному стані та є повністю доступними для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Краї першої та останньої сходинки в лікувально-профілактичних закладах міста виділені контрастними лініями (яскраво-жовтим кольором).

На першому поверсі лікарні біля травматологічного пункту облаштовали санвузол з дотриманням вимог щодо забезпечення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

У Народному домі «Просвіта» провели капітальний ремонт: встановили розширені дверні полотна з розрахунком розмірів спеціалізованих інвалідних візочків, демонтовали дверні пороги, які утруднювали їх рух. 

Зробили ремонт в приміщенні дитячої художньої школи імені  Андроніка Лазарчука. Там існуючий пандус відповідає вимогам державних будівельних норм і стандартів.

Для безперешкодного доступу до дитсадка № 2 облаштовали пандус, для комфортного переміщення маломобільних груп для школи № 8 придбали підйомник.

В управлінні соціального захисту населення виділені контрастними лініями (яскраво-жовтим кольором) краї першої та останньої сходинки підтримуються в належному стані; облаштований пандус на центральному вході управління повністю доступний для осіб з обмеженими фізичними можливостями; придбали переносний пандус для осіб з інвалідністю. Він знаходиться в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на вулиці Нова, 9.

Під час розроблення містобудівної документації, видачі містобудівних умов і обмежень, проектування та будівництва нових будівель і споруд, при проведенні реконструкції існуючих, враховуються вимоги ДСТУ – НБВ.2.2-31:2011 «Настанови з облаштування будинків і споруд громадського призначення елементами доступності для осіб з вадами зору та слуху» щодо безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024