стрічка

В ОДА допомагають сім'ї померлого ратнівського Героя отримати грошову допомогу

09 Грудня 2018, 10:39
Голова Волинської ОДА та сім'я Тричуків 1081
Голова Волинської ОДА та сім'я Тричуків

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко надіслав лист на адресу Департаменту фінансів Міністерства оборони України, де просить ухвалити рішення, щоби надати одноразову допомогу сім'ї ратнівського героя Івана Тричука.

Про це повідомляють у прес-службі очільника обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, після повернення додому в 2014 році, в Івана Тричука стався епілептичний напад, як наслідок захисник помер. Родина Героя – Марина Тричук та двоє малолітніх дітей, у зв’язку зі смертю у військовому госпіталі, не отримала свого часу виплату одноразової допомоги та належні пільги.

Таким чином, обласна державна адміністрація вирішила не стояти осторонь та надіслала лист на адресу Департаменту фінансів Міністерства оборони України, де просить прийняти рішення, враховуючи усі обставини справи.

«Так, у Законі України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», зазначено, що одноразова грошова допомога – гарантована державою виплата, що здійснюється особам, які, згідно з цим Законом, мають право на її отримання в разі смерті військовослужбовця, внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби (захистом Батьківщини). 12 вересня 2018 року вдова, Тричук М.В., отримала статус і відповідне посвідчення «Члена сім’ї загиблого», а тому гарантії поширюються на неї та її дітей. Вважаю, що при вирішенні питання виплати одноразової грошової допомоги сім’ї Тричука І.І., слід врахувати висновки ЦВЛК Міноборони. Відповідно до п. 4.6 наказу Міноборони від 14.08.2014 № 530 висновок військово-лікарської комісії є єдиним документом, що встановлює причинний зв'язок смерті військовослужбовця, і який приймається на підставі всіх даних, що стосуються смерті», - йдеться у листі з підписом Олександра Савченка, адресованому Департаменту фінансів Міністерства оборони України.

Також керівник ОДА зазначив, що залишається сподіватись, аби Комісія Міністерства оборони України з розгляду питань, пов’язаних із призначенням і виплатою одноразової грошової допомоги та компенсаційних сум, прийняла позитивне рішення.

Читайте також:

«Вибач Іване, не вберегли..» – волонтер про померлого ратнівського героя

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024