стрічка

У Видерті відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

08 Грудня 2018, 17:09
На Камінь-Каширщині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергію Цепуху 3711
На Камінь-Каширщині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергію Цепуху

У п'ятницю, 7 грудня, у селі Видерта відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергію Цепуху – випускнику місцевої школи, військовослужбовцю 28-ї окремої механізованої бригади, Герою, який, захищаючи територіальну цілісність України, загинув вночі 9 серпня 2018 р. на Донбасі.

У часть у відкритті взяли батьки загиблого – Михайло Іванович та Галина Іванівна, – інформує прес-служба РДА.



 

Варто зауважити, що це вже друга меморіальна дошка, розміщена на фасаді даного навчального закладу. Адже в 2015 році такий же пам’ятний знак відкрили на честь загиблого учасника АТО Дмитра Герасимика, який також був випускником цієї школи.

Нині ж вшанувати пам’ять Сергія Цепуха прийшли його рідні, друзі, вчителі та учні школи, односельчани. Серед присутніх й представники влади – перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась.



 

«Сергій любив життя, багато планував і мріяв. У вирішальний час він без вагань кинувся боронити Батьківщину від зазіхань агресора, віддавши своє життя за мирне небо над Україною. Сподіваюся, що ця меморіальна дошка буде нагадувати наступним поколінням про мужній вчинок нашого випускника, а пам’ять про Героя назавжди залишиться в серцях кожного з нас», – зазначив директор школи Станіслав Назарчук.

Після хвилини мовчання настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Видерта отець Анатолій Деречей освятив пам’ятний знак, до якого потому присутні поклали квіти та запалені лампадки.



 

Нагадаємо, що Указом Президента України від 11 жовтня 2018 року № 316/2018 «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» Сергій Цепух нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.







 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024