стрічка

Волиняни потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну

06 Грудня 2018, 11:18
Книга пам'яті полеглих за Україну 2539
Книга пам'яті полеглих за Україну

У мережі створили онлайн-проект «Книга пам’яті полеглих за Україну», в якому містяться дані про всіх бійців, які загинули в зоні АТО за два роки з початку бойових дії.

Усі дані зібрані і систематизовані у вигляді інтерактивної карти, створеної за підтримки Національного військового-історичного музею України, – повідомляє Intermarium.

Своєрідна база даних містить відомості про 2 860 загиблих героїв. За даними порталу, інформація подана станом на 1 березня.

У списку Книги пам'яті – прізвища сімох військовослужбовців з Любомльського району: Сергія Киричука із Римачів, Сергія Кушніра з Машева, Олександра Сацюка з Любомля, Анатолія Федчишина з Любомля, Миколи Штанського з Любомля, Олександра Грошева з Головна, Юрія Гіля з Олеська.

Читайте такожВісім життів – ціна боротьби в АТО для Любомльського району

Сергій Киричук
Сергій Киричук

Сергій Кушнір
Сергій Кушнір

Сергій Кушнір
Сергій Кушнір

Олександр Сацюк
Олександр Сацюк

Анатолій Федчишин
Анатолій Федчишин

Микола Штанський
Микола Штанський

Олександр Грошев
Олександр Грошев

Юрій Гіль
Юрій Гіль

Згідно з картою, станом на 1 березня найбільше бійців загинуло з Дніпропетровської області (359), із Львівської – 180 героїв, Житомирської – 177, Волинської – 150 осіб.

Із Донецької області пожертвували своїм життям за незалежність своєї країни 79 осіб, із Луганської – 48.

Також зазначено, що на Донбасі, борючись проти російської агресії, загинули громадяни 21 країни (крім України), зокрема, 74 громадянина РФ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що за час бойових дій на Донбасі загинули 2269 українських військових.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024