стрічка

Ліки, книги, техніка військовим: Гощанець розповів як волонтерить

06 Грудня 2018, 08:08
Ліки, книги, техніка військовим: Гощанець розповів як волонтерить 1092
Ліки, книги, техніка військовим: Гощанець розповів як волонтерить

Гощанець Василь Власюк розповів про свою волонтерську діяльність.

У День Волонтера про волонтерів розповів чоловік, який воював на Сході, а тепер їздить туди із волонтерськими місіями, пише Гощанська селищна рада у соцмережі Facebook.

«З 23 по 27 мав за честь долучитися до волонтерської експедиції на схід України. Караван благодійства складався з чотирьох машин і саме наш екіпаж представляв Гощанщину. Незмінним керманичем у нас був керівник благодійного фонду «Руфь» Ігор Головчак, головним штурманом виступив начальник Гощанського відділення поліції Анатолій Цідилко, а власне я професійно виконував роль пасажира і постачальника новин з інтернету», – розповідає Василий Власюк.

Пан Василь розповідає, що вони побували на 14 локаціях. У мирних містечках Луганщини, та в місцях де без військового супроводу краще не з'являтись.

Крім традиційних смаколиків і палких привітів, допомогли захисникам з деяким технічним обладнанням. Також ще виконали декілька завдань від небайдужих гощанців. Власне про них я хочу тут і прозвітувати.

Насамперед через фронтових медиків-волонтерів «АСАП ЕМС Хоттабич» передали чимало теплих речей для дорослих і дітей у сірій зоні попередньо зібраних Ольгою Джус.

Також доставили та роздали 138 книг, що надала Гощанська Центральна Районна Бібліотека. Зовсім недавно проходила акція серед юних читачів районних бібліотек «Подаруй солдату книгу», а Гощанська ЦРБ скоординувала і доручила нашій команді виконати фінальний етап.

«Доручення виконано. Від бійців щире «Дякуємо!»», – передає пан Василь.

Та ще виконали декілька особистих передач для конкретних воїнів від рідних та друзів.

«Наша армія за ці пару років змінилась. Краще вдягнена, краще нагодована, краще оснащена. Але проблеми залишились і зараз в наш час «суцільної зради» як ніколи їй потрібна наша підтримка, наша увага, наша віра і домашня турбота бережно доставлена подібними експедиціями «від хати до солдата», – говорить Василь Власюк.

Зазначимо, що Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня як: Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (Всесвітній день волонтерів).

Читайте також:

Гощанці завезли на Луганщину гуманітарну допомогу

Для гощанських резервістів проведуть військові навчання

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024