стрічка

Як медичним закладам заробити мільйон

03 Грудня 2018, 17:23
Павло Ковтонюк 1723
Павло Ковтонюк

Медзаклади України можуть заробити мільйон, якщо один сімейний лікар матиме 1800 пацієнтів, і це є нормою.

Якщо лікар має таку кількість пацієнтів, то він приносить у свій заклад мільйон гривень. Це доволі непогані гроші, адже бюджет медичного закладу реально може зрости вдвічі. Розповів про це заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк під час п’ятого Національного прес-клубу реформ: «Децентралізація: результати, виклики і перспективи».

«Для медичних закладів теж життя змінилося на краще», – зауважив Ковтонюк.

За словами Павла Ковтонюка, якщо сімейний лікар матиме велику кількість пацієнтів, то відповідно зросте заробітна плата. Зросте не для всіх лікарів, а для хороших спеціалістів.

«Коли пацієнт обирає лікаря, то підказує державі, аби саме цьому лікарю платили більше, тому що він кращий. І це спрацювало. Ті лікарі, яких активно обирають пацієнти, відчули ріст доходів. Ринок і конкуренція позитивно впливає на лікарів, адже пацієнти отримуватимуть якісніші медичні послуги», – підкреслив заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

До прикладу, працівники комунального підприємства «Центр медико-санітарної допомоги №1» у Луцьку отримуватимуть до 20 тисяч заробітної плати. Про це поділилася головна лікарка центру ПМСД та експертка із сімейної медицини Волині Лідія Кривдік.

За словами Лідії Кривдік, в центрі ПМСД №1 міста Луцька вже вирахували, що зарплати в лікарів можуть бути 18-20 тисяч гривень, медсестри можуть отримувати до десяти тисяч гривень, й інші працівники – до восьми тисяч.

«Висока заробітна плата завжди стимулює до роботи і викликає відповідальність за свою роботу», – наголосила головна лікарка.

Впровадження медичної реформи – позитив для пацієнтів, тому що лікарі боротимуться за них. Лікарі будуть зацікавлені в тому, щоби у них примножувалися пацієнти. За словами Кривдік, таким чином ставлення до пацієнта стане набагато кращим. Адже лікар буде мотивований зарплатнею.

Читайте також: Чому селам вигідно об’єднуватися з містами обласного значення

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024