стрічка

Суд відсторонив від посади директора волинської шахти

02 Грудня 2018, 15:43
1313

У місті Нововолинськ директора шахти №9 суд відсторонив від займаної посади.

Про це повідомляє офіційний сайт ДП «Волиньвугілля» разом зі сканами рішення суду, – пише «Nvip».

10 вересня наказом №126 генерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрія Пилипюка було звільнено із займаної посади директора копальні № 9 Володимира Юрківа. Однак, не дивлячись на це, він продовжував ходити на роботу та здійснювати адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі функції, тобто фактично продовжував обіймати займану посаду. Цей факт визнав особисто, і зазначив, що наказ оскаржує у суді, але досі рішення не було винесено.

20 жовтня 2018 року Юрківа Володимира Петровича було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».

27 листопада Нововолинський міський суд Волинської області ухвалив рішення: відсторонити Володимира Юрківа від займаної ним посади директора ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» строком на два місяці. Ключі від службового кабінету здати слідчому.

Попри ухвалу суду, голова профспілки шахти Василь Гура, котрий запевняє, що не втручається у адміністративно-господарчі процеси підприємства, виступає проти законного рішення та усіляко підтримує відстороненого керівника.

Більше того, звернувся із вимогою до керівництва ДП«Волиньвугілля», призначити виконуючим обов’язки директора ВП «Шахти №9«Нововолинська» начальника видобувної дільниці №2 В. Матіюка,погрожуючи протестними акціями у разі невиконання вимоги.

Дивним і водночас обурливим є сам факт вимоги очільника профспілки – вимагати призначення на посаду керівника державного підприємства. Оскільки це прерогатива генерального директора ДП «Волиньвугілля».

Варто нагадати, кілька місяців тому шахтарі дев’ятої копальні страйкували, вимагаючи виплати заборгованості. Генеральному директору Андрію Пилипюку вдалося вирішити це питання: щотижня відбувається виплата по 0,25 місячного фонду. Повністю виплачена заробітна плата за вересень. 25% вже за жовтень отримала промислова група на підприємстві та об’єднання. У понеділок кошти надійдуть на ВП «Бужанська».

Не дивлячись на складну ситуацію не тільки у вугільній галузі, а й в Україні вцілому, підприємство працює, а його працівники отримують зароблені гроші, - йдеться у повідомленні.



ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: У держбюджеті на шахту №10 «Нововолинська» передбачили 25 мільйонівГірники Волині просять гроші на добудову «Нововолинської» шахти.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024