стрічка

На Рівненщині завершився обласний фестиваль театрального мистецтва

02 Грудня 2018, 15:18
Вистава «Діоген» від театралів села Зоря 2249
Вистава «Діоген» від театралів села Зоря

В Острозі відшумів обласний фестиваль «Палітра театральної осені».

Підсумкові вистави, які завершили мистецькі зустрічі, відбулися в Острозькому районному будинку культури у суботу, 1 грудня.

Нагадаємо, обласний фестиваль театрального мистецтва розпочався 17 листопада з вистави народного аматорського театру «Сонях» міста Рівне та патріотичною постановкою від гостей із Березного. Наступними до Острога завітали театрали з Рівненського міського палацу культури та Народний аматорський театр мініатюр ВІА «Пріма» Сарненського районного будинку культури. Гості з Дубенщині зіграли на сцені Межиріцького клубу.

Завершили свято театру представники Рівненського району та острозькі театрали.

Народний аматорський театр зі села Зоря (Рівненський район) представив увазі глядачів виставу «Діоген» (режисерка – Алла Матвіїва), у якій мовилося про відомого філософа, що сидів у бочці. Актори майстерно розкрили тему філософії, багатства, відмови від марнот світу і міжлюдських взаємин.

«Діоген»
«Діоген»

 

«Не залежно від того, коли п’єса написана, якщо її творять розумні люди, у ній досить мудрості, якої нам, можливо, зараз бракує. Природно, що такі постановки дарують людям насолоду», – підсумував заслужений працівник культури України, заступник директора Рівненського обласного центру народної творчості Феодосій Васечко.

Пан Феодосій спільно з начальницею відділу культури та туризму РДА Марія Кузьмінчук уручив театру атестаційне свідоцтво про підтвердження звання народного.

Атестаційне свідоцтво театру отримує Алла Матвіїва
Атестаційне свідоцтво театру отримує Алла Матвіїва

Завершилася «Палітра театральної осені» виставою народного аматорського театру Острозького РБК. На рідній сцені театрали під керівництвом режисера Миколи Кінаха продемонстрували виставу «Дивна місіс Севідж» за п’єсою Джона Патріка. На сцені Микола Кінах, Людмила Грицюк, Інна Журик, Наталія Ясінська, Микола Мичка, Андрій Дяков, Зоя Систалюк, Світлана Панченко, Олександр Лозюк та ін. майстерно перевтілилися в мешканців та лікарів дому для душевнохворих «Тиха обитель».

Актори талановито розповіли про те, що насправді в таких закладах іноді трапляється набагато більше людей зі здоровим глуздом, ніж у божевільному світі, одержимому ідеєю багатства. Глядачі аплодували улюбленцям, стоячи.

Вистава народного аматорського театру Острозького РБК
Вистава народного аматорського театру Острозького РБК

Театрали з Острога
Театрали з Острога

«П’єса Джона Патріка – одна з перлин світової драматургії. Її ставили на багатьох сценах світу. Острозький театр узяв цей твір і дуже достойно його представив», – схарактеризував постановку старший викладач театральної режисури Рівненського державного гуманітарного університету Юрій Мельничук

На професійності постановки також наголосив Феодосій Васечко. Він також запропонував, щоб найкращі вистави «Палітри театральної осені – 2018» продемонстрували на сцені Рівненського обласного драматичного театру. Микола Кінах як керівник театру також отримав атестаційне свідоцтво.

Підбила підсумки обласного фестивалю Марія Кузьмінчук, яка дякувала театралам, організаторам заходу та глядачам, що знаходили час відвідувати вистави.

Насамкінець Феодосій Васечко подякував начальниці відділу культури і туризму Острозької райдержадміністрації за роботу та вручив їй пам'ятний сувенір.

Пам'ятний дарунок отримує Марія Кузьмінчук
Пам'ятний дарунок отримує Марія Кузьмінчук

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024