стрічка

На Волині буде 314 закладів первинної медичної допомоги

30 Листопада 2018, 14:03
Олександр Савченко 1512
Олександр Савченко

Цьогоріч для області виділили цільову медичну субвенцію у сумі 189,4 млн гривень, яку спрямовують на будівництво та капітальний ремонт 15 амбулаторій, придбання 130 службових автомобілів та медичного обладнання.

Ці кошти – масштабний проект Президента України Петра Порошенка «Розвиток сільської медицини». Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко під час засідання Ради Регіонального Розвитку Волинської області. Захід відбувся 29 листопада, інформують на сторінці Олександра Савченка у Facebook.

«Первинна медицина на селі має бути якнайшвидше реформована, а якість медичної послуги наближена до людини. З цією метою передбачено додаткове фінансування сільської медицини, створення ефективної системи мотивації лікарів, впровадження практики телемедицини», - сказав Олександр Савченко.

Розвиток сільської медицини
Розвиток сільської медицини

 

Реформа медичної галузі включає в себе заходи із формування спроможної мережі первинної медичної допомоги. Відповідно до структури сформованої мережі первинної медичної допомоги в області буде функціонувати 314 закладів первинної медичної допомоги, в тому числі: 182 амбулаторії, 132 пункти здоров'я. Станом на 26 листопада в області підписали 635 тисяч 59 декларацій або 61,3% від кількості населення в області.

У області буде функціонувати 314 закладів первинної медичної допомоги
У області буде функціонувати 314 закладів первинної медичної допомоги

 

Окрім того, з 2015 року в рамках спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Волині реалізовують субпроект «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області. Загальна вартість субпроекту – 20 млн доларів. За ці кошти здійснюють реконструкцію 33 амбулаторій і закупляють медичне обладнання та компꞌютерну техніку.

Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей
Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей

 

Зокрема, за кошти субпроекту придбали три рентген-ангіографічних системи, які вже встановили у Волинській обласній клінічній лікарні, в центральній районній лікарні Ковельського МТМО, Луцькій міській клінічній лікарні.

«Кожна із них вартувала понад 600 тисяч доларів. Ця апаратура дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин і виявляти вади розвитку чи пошкодження. За допомогою ангіографів волинські медики уже лікують інфаркти та інсульти, встановлюють стенти пацієнтам», - підсумував Олександр Савченко.

Реформа медицини у 2018-2019 роках
Реформа медицини у 2018-2019 роках

Читайте також: 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024