стрічка

Платного навчання для дітей з сіл у Луцьку не буде

29 Листопада 2018, 14:20
Луцька міська рада 795
Луцька міська рада

У Луцьку надання освітніх послуг в закладах шкільної та дошкільної освіти для дітей батьків, які не проживають у місті, залишилося безкоштовним.

Про це стало відомо 29 листопада під час сесії міськради, коли 32 депутати проголосували за зняття цього питання.

Нагадаємо, як розповіла раніше начальниця управління освіти Зиновія Лещенко, у закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти — 490. Вона додала, оплата була б тільки за ті послуги, на які виділили кошти з міського бюджету. Кошти з державного бюджету сюди не входять.

Отримання на одну дитину в день за комунальні послуги — 21 гривня 48 копійок, на дітей позашкільної освіти — 51 гривня 20 копійок.

Депутат Луцькради Борис Смаль, виконуючи доручення бюджетної комісії, запропонував зняти з розгляду це питання. Секретар міськради Григорій Пустовіт додав, що теж хотів звернути увагу на це питання, адже міськрада наразі розпочала процес переговорів з головами сільських рад та об’єднаних територіальних громад. 32 депутата підтримали цю пропозицію.

Читайте також: Це порушення Конституції, — депутат про платне навчання у Луцьку для дітей із сіл

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024