стрічка

Рожищенські депутати просять єпископа Нафанаїла підтримати створення єдиної української церкви

28 Листопада 2018, 19:14
1134

Депутати Рожищенської районної ради звернулись до Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви єпископа Нафанаїла з проханням підтримати створення єдиної української церкви.

Про це йдеться у рішенні Рожищенської райради, яке підтримали під час сесії у середу, 28 листопада.

Звернення направлять Керуючому Волинською єпархією Української православної церкви владиці Нафанаїлу.

Текст звернення подаємо без змін:

«Ми, депутати Рожищенської районної ради Волинської області, щиросердечно просимо Вас, шановний Владико, долучитись до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому соборі.

Враховуючи багатолітні прагення українського народу мати єдність віри, нації, держави, закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс.35:3-4).

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, - станьмо, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я.

Створення Помісної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.

Сподіваємось і і віримо, що Ви, мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву і Україні», - ідеться у зверненні.


ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Устилуг: депутати громади підтримали звернення про самостійність Православної Церкви в УкраїніДіячі з Ковельщини просять владику Володимира підтримати об’єднавчий СоборДепутати Володимирщини звернулись до митрополита з проханням підтримати створення єдиної української церквиГорохівські депутати хочуть Томосу: звернення до Нафанаїла.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром