стрічка

На Волині діє виставка картин таємного мецената з Нідерландів

27 Листопада 2018, 18:52
У Ковелі діє виставка картин таємного мецената з Нідерландів 1448
У Ковелі діє виставка картин таємного мецената з Нідерландів

У Ковелі експонується виставка унікальних робіт «Світ емоцій».

Експозицію презентує Благодійний Фонд «Зірка Благодіяння» у рамках освітнього проекту. Його основний напрямок діяльності це – допомога дітям, їх мистецьке та естетичне виховання, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Подібні виставки постійно відбуваються у Києві, Миколаєві, Херсоні, Одесі, Луцьку. Крім цього, Фонд проводить безкоштовне художнє оформлення дитячих будинків, інтернатів. Минулого року відбувся аукціон картин. За виручені кошти було прооперовано двох хлопчиків з вадами зору.

Експозиція складається з 30 оригінальних робіт. Кожна вабить, змушує детально вдивлятись в мазки пензля та незвичне фактурне доповнення. Тут ми можемо побачити маленьких діток, які граються зі своїми домашніми улюбленцями. Зображені на картинах балерини своєю грацією та вбранням нагадують чарівних  лебідок. Зачаровують сильні та розумні тигри, що зачаїлись десь серед гущі лісу, могутні і водночас спокійні ведмеді, благородні коні. Не залишає нікого байдужим краса наших лісів.

Оглянувши таку виставку, у відвідувачів виникає запитання: «Хто ж її автор»? Проте, це – таємниця, якою художник не бажає ділитись. Він – меценат, який робить добру справу, працюючи інкогніто. Відомо лише, що автор родом з України та уже багато років проживає в Нідерландах. Він займається живописом, не перший рік співпрацює з Фондом, надаючи свої полотна для благодійності. Така позиція художника викликає шану та повагу.

Запрошують усіх небайдужих долучитись до чарівного світу мистецтва та відвідати виставку олійного живопису «Світ емоцій». Експозиція буде діяти впродовж місяця у галереї мистецтв .








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024