стрічка

Половину луцьких водопровідних мереж – ветхі та аварійні

24 Листопада 2018, 17:18
Фото ілюстративне 1023
Фото ілюстративне

У Луцьку експлуатують 317 кілометрів власних водопровідних мереж, 170 з яких, виявляється, є ветхими та аварійними.

Про йшлося під час звіту керівників Луцького підприємства електротранспорту та «Луцькводоканалу» 23 листопада на засіданні постійної комісії з питань комунального майна та приватизації, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

Згідно порядку денного майнової комісії депутатів інформували про роботу та перспективи розвитку Луцького підприємства електротранспорту. Звітував очільник підприємства Володимир Пуц.

І додає, що доходи від перевезення пасажирів зросли, складені графіки на 95% відсотків виконуються, якщо не стається поломка. Разом з тим Володимир Пуц окреслив наявні проблеми, мовляв, сам стан і естетичний вигляд транспорту говорить за себе, а от, якщо більш ефективно запрацює програма міський тролейбус і ми таки отримаємо нові екологічні машини-справи підуть на краще. Тут мусимо зауважити, що попередні «веселкові сподівання» стосувалися придбання списаних швейцарських тролейбусів, проте після річної епопеї розрекламовані раритети на колесах до Луцька не доїхали.

Окрім того, зачепили тему валідаторів, що вже неабияк набила оскому лучанам. Директор ЛПЕ навздогін покритикував придбання ручних валідаторів і похвалив ідею стаціонарних.

Виконуючий обов'язки директора «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк поінформував, що на сьогоднішній момент водопостачання міста здійснюється з 52 артезіанських свердловин і поділився іншими робочими деталями.

Та й ситуація з боржниками, продовжує Віктор Гуменюк, не покращується. У Луцьку 25 багатоквартирних будинків не оплачують послуг водопостачання. Загальний борг мешканців становить близько 2 мільйонів гривень. Коли хтось сподівається на списання боргу — марно, адже тепер «Луцькводоканал» буде вживати усі можливі заходи для стягнення коштів.

Зауважимо лише, що часто в процесі безкомпромісної боротьби з боржниками страждають першими ті, хто реально не може платити. Аби так не сталося і цього разу.

В свою чергу, підприємство стежить за несправними трубопроводами. Нині експлуатують 317 кілометрів власних водопровідних мереж, 170 з яких, виявляється, є ветхими та аварійними.

Читайте також: Христина Соловій привезла до Луцька «Любого друга»

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024