стрічка

У локачан під час профогляду виявляють онко

23 Листопада 2018, 13:00
Обстеження 1487
Обстеження

Понад двісті жителів Локачинщини вже пройшли фіброгастроскопію, у двох виявили онкологію

Апарат фірми Олімпус, яким проводять дослідження верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, адміністрація Локачинської ЦРЛ придбала ще у квітні. Він хоч не новий, проте дозволяє виявити різні патології (ерозії, виразки, зміни слизової, додаткові складки, поліпи) стравоходу, шлунку і дванадцятипалої кишки.

Обстеження
Обстеження

Обстеження
Обстеження

На жаль, такі проблеми діагностували в багатьох жителів Локачинського району. Лікар-ендоскопіст другої категорії Павло Городнюк констатує, що рефлюкс-гастритами, гострими гастритами, ерозивними бульбітами нині страждають не тільки старші люди, а й чимало підлітків. Найчастіше на обстеження направляють пацієнтів віком від 50-ти до 60-ти років.

Павло Городнюк
Павло Городнюк

Зловживання алкоголем, куріння, часте вживання газованих напоїв, чіпсів, майонезу – ось що, за словами лікаря, часто призводить до недуг травної системи. Приблизно в сорока відсотків краян, які проходили фіброгастроскопію, було виявлено бактерію хелікобактер пілорі. В райлікарні, до речі, уміють біопсійним методом оперативно визначати чи присутня така в організмі хворого.

Обстеження
Обстеження

Траплялися у практиці лікаря-ендоскопіста Павла Городнюка і пацієнти, які звернулись з уже запущеними недугами. Так, у двох осіб при обстеженні він виявив онкологічні новоутворення, що пізніше було підтверджено гістологічно в обласному центрі. Тож медик радить при появі таких симптомів, як наліт на язику, печія, дискомфорт в животі, нудота, проконсультуватись зі своїм сімейним лікарем і якомога швидше пройти фіброгастроскопію.

Обстеження
Обстеження

Обстеження
Обстеження

Ця процедура, мовляв, неприємна, проте абсолютно безболісна. Вона дозволить вчасно діагностувати патологічний процес і призначити необхідне лікування. В ЦРЛ Павло Городнюк проводить прийом щодня (окрім вихідних) з 9 години до 11:40.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024